Alina Vicu şi ciorba de perişoare dulce

Alina este autoarea blogului culinar Biochimist la Cratiţă şi îşi împarte timpul între muncă, copilaşi, casă şi blog. Şi da, ziua e biochimist la întreprindere, iar seara la craţiţă. Haideţi să o cunoaştem mai bine, după care vă invităm să-i descoperiţi blogul cu reţete care mai de care.

Găteşti la plesneală sau ce te-a inspirat să alegi adresa de bucatarealalaplesneala.blogspot.com?

Imi place sa experimentez si uneori gatesc doar la sentiment ca sa-i zic asa, dar ma inspir si din carti de bucate sau de pe site-uri culinare. De ce am ales “bucatareala la plesneala”?! Ei bine, fiindca am facut la plesneala blogul, mai mult in joaca. Vreo cateva zile n-am postat nimic fiindca n-avem curaj si chiar aveam de gand sa-l sterg, insa m-am razgandit stiind ca asa imi voi gasi mereu notitele. Nu-mi inchipuiam nici macar o clipa ca aceasta experienta imi va fi pe plac si ca voi de veni addicted.

Cum ţi-a ieşit primul caşcaval făcut acasă?

Pai primul cascaval…. L-am facut acum muuulti ani, pe vreme cand nu aveam blog si a iesit bine. Doar ca atunci n-am facut totul cap-coada, ci numai am oparit casul (in cazul acela de oaie) si l-am intins de mi-au sarit capacele.

Mănânci pentru a trăi sau trăieşti pentru a mânca?

Fiind nascuta sub semnul unei zodii gurmande, clar traiesc pentru a manca, dar sunt foarte atenta la calitatea ingredientelor si cantitate.

Care este cea mai haioasă chestie care ţi s-a întâmplat în bucătărie?

Atunci cand am facut dovlecei umpluti pentru prima data. Mi-am zis ca ar fi pacat sa irosesc zeama in care au fiert si am pus sa fac o ciorba de perisoare care la final era dulce, da’ dulce rau (cam ca un sirop). Nu-mi aminteam sa fi gresit ceva si nu gaseam o explicatie plauzibila… Asta pana cand am gasit cutia de zaharina golita de fetita mea in oala cu ciorba .. :))

Ce faci când îţi ieşi din pepeni?

Sunt o fire extrem de calma si astfel de episoade sunt foarte rare, insa cand totusi au loc primul lucru pe care il fac este sa cotrobai dupa ciocolata.

Dacă ai fi o legumă, ce legumă ai vrea să fii şi de ce?

As fi o vanata. Vanata pare dura la exterior, dar la interior este catifelata. Si pe cat de simpla pare la forma, pe atat de complexa e la gust.

Ce ai începe cu o cutie a misterelor sub care ai găsi o ciocolată, o foarfecă, un castravete, o cutie de iaurt şi pe Chef Florin Dumitrescu?

Fiind o mare amatoare de ciocolata mai intai as manca o jumatate de ciocolata. As pregati apoi un sos cu castravetele, iaurtul si cativa fulgi de ciocolata (daca se poate sa fie picanta nu ma supar;) si intr-un final i l-as servi chef-ului Florin Dumitrescu . In caz ca nu-i va fi pe plac preparatul voi folosi foarfeca din dotare ca si asa are parul cam lung. :))

Foloseşti liste de cumpărături când mergi la piaţă sau la supermarket?

Ohh da! Tot timpul folosesc lista, sau cel putin o fac, ca o uit acasa asta-i partea a doua.

Care ţi se pare cea mai ciudată mâncare de la noi şi care sunt după părerea ta cele 5 elemente care caracterizează cel mai bine bucătăria românească?

Nu pot cataloga nicio mancare de pe la noi ca fiind ciudata, pentru mine toate par la locul lor. Daca m-ati fi intrebat de cea mai ciudata mancare din lume, as spune balut, o mancare vietnameza (va las pe voi sa vedeti despre ce este vorba).

Dupa parerea mea bucataria traditionala este un mix, fiindca am preluat elemente de la fiecare popor care a trecut pe aici. Cand spui bucatarie traditionala ma duce gandul instantaneu la mamaliga cu branza, sarmale, poale-n brau, alivenci, chiftele si ciorba dreasa de cartofi.

Care este reţeta ta preferată, cum se prepară şi de la cine ai învăţat-o?

De fapt am doua retete preferate si amandoua sunt de sarmale. Una este de sarmale de post invatata de la mama, iar cealalta este de sarmalute cu verdeturi invatata de la bunica.

Ai un mesaj pentru cititorii COOK YOU?

Dragilor, fiti increzatori, dati frau liber imaginatiei, nu va temeti sa experimentati in bucatarie si puneti suflet in ceea ce faceti caci asa mancarea capata savoare.

 

COOK YOU este blogul oficial al platformei online www.Romaniagateste.ro. Daca pe Romaniagateste.ro continutul graviteaza mai mult in jurul retetelor culinare, pe COOK YOU vom acorda o atentie sporita persoanelor care le gatesc.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *