Cristina Pană: Credeam că va trăi o mie de ani

Cristina este autoarea blogului culinar Cristina’s World şi o foarte veche prietenă a noastră. Este cu noi încă de la început şi dorim să-i mulţumim pe această cale pentru reţetele ei minunate şi suportul oferit atunci când proiectul era în cumpănă. Dar asta nu înseamnă că va scapă de întrebările noastre cu sare şi piper.

Ce mai face Teo, fetiţa ta?

Teo este acum o domnisoara in toata regula, frumoasa, desteapta si mereu dornica sa ma ajute. Nu pierde niciodata ocazia sa pregateasca singura ceva bun, iar eu sunt rugata sa nu intervin. Ma lasa totusi sa-i fac poze 😀

Nu-mi vine sa cred ce repede a trecut timpul! Parca mai ieri am participat la concursul din 1 iunie 2009 de pe Culinario.ro cu o reteta de chec rapid la cana preparat de ea. Avea 4 ani si jumatate atunci 😀

Postezi în ultima vreme preponderent reţete Dukan. Au dulciurile dukănite alt gust decât cele normale? Ţi le poţi imagina în vitrina unei cofetării?

Era absolut necesar sa slabesc, iar dieta Dukan a fost cea mai potrivita pentru mine. Cum sunt o maaare iubitoare de dulciuri, ma bucur foarte mult ca in aceasta dieta pot prepara, din ingredientele admise, tot felul de bunatati. Pentru ca sunt foarte bune si pentru ca arata bine, am ales sa postez retetele si pe blog, poate vor fii de folos si altora. Dupa mesajele primite pe blog si pe facebook, initiativa mea este foarte apreciata.

Am pregatit dulciuri dukanite si pentru musafiri si familie. Daca nu le ziceam eu ca sunt dukanite, nu-si dadea nimeni seama. Deci, chiar daca sunt diferite de dulciurile “normale”, sunt delicioase si pot face fata cu brio oricarui mofturos.

O cofetarie cu prajituri dukanite? Ar fi o idee excelenta! Prajiturile si torturile dukanite arata foarte bine si sunt delicioase, asa ca s-ar vinde imediat.

Ce alegi: carne cu cartofi sau carne fară cartofi?

Carne fara cartofi, bineinteles! Eventual cu ciuperci si sos de usturoi 😀

Ce faci când îţi sare muştarul?

Il sterg si mai incerc o data 😀

Imi sare rar mustarul, dar atunci cand se intampla las totul balta 10 minute, respir adanc, ma linistesc si apoi o iau de la capat. Nu rezolv nimic si nici nu-mi reuseste nimic la nervi, asa ca nici macar nu mai incerc pana nu ma calmez.

Daca ai fi o legumă, ce legumă ai vrea să fii şi de ce?

Daca as fi o leguma, as fi conopida. De ce? Pentru ca sunt puternica, dar in acelasi timp fragila, pentru ca sunt delicioasa oricum as fi preparata, pentru ca as avea un grup select si mare de prieteni si pentru ca fac parte dintr-o familie mare si frumoasa.

Ce ai începe cu o cutie a misterelor sub care ai găsi 5 fire de sparanghel, un roman poliţist, un încărcător de Nokia, 2 ouă de struţ şi pe Chef Scărlătescu?

L-as face pe Chef Scarlatescu cu oua de strut si otet 😀

Eu sper sa nu dau vreodata de cutia asta, dar daca as avea totusi norocul asta, as incepe prin a-l trimite acasa pe domnul Chef, nu inainte de a-i pune la pachet ouale de strut, sparanghelul si incarcatorul Nokia. Romanul l-as pastra, ca doar n-o sa raman in paguba 😀

Serios vorbind acum, as intra in panica!!! Nu sunt deloc prietena cu sparaghelul, doar omleta imi vine in cap cand ma gandesc la oua, iar Chef Scarlatescu sigur mi-ar arunca in cap tot ce gaseste la indemana. Ziua aia n-ar fi o zi buna pentru mine.

Foloseşti liste de cumpărături când mergi la piaţă sau la supermarket?

Incerc! Chestia este ca aproape niciodata nu ma tin de lista. Imi doresc sa fiu mai organizata in privinta cumparaturilor si sfarsitul unei sesiuni de cumparaturi sa nu se mai termine cu intrebarea ” ce fac din astea de mancare?”. Nu o data m-am trezit ca am cheltuit o gramada de bani si am cumparat o gramada de ingrediente, iar ajunsa acasa nu reuseam sa alcatuiesc din ceeea ce am cumparat lista de ingredinte a unei retete de la cap la coada.

Care ţi se pare cea mai ciudată mâncare de la noi?

Romanii au mancare buna, nu ciudata. Tindem sa catalogam drept “ciudat” tot ce nu am gustat pana in acel moment. Asa am patit eu de exemplu cu ciorba de salata. In zona Dobrogei, de unde sunt eu, nu se mananca asa ceva. In Ardeal insa, unde locuiesc de 12 ani, ciorba de salata este foarte des facuta. Pana sa gust credeam ca este o mancare ciudata, mai ales ca nu intelegeam cum poti sa faci ciorba din salata si apoi sa o dregi cu oua si smantana, ba sa-i mai pui si bucati de omleta. Acum ciorba de salata se numara printre preferatele familiei mele si nu pierd nici o ocazie de a o prepara 😀

Acelasi lucru am patit cu mamaliga cu magiun. Si in acest caz aveam in fata mea doua chestii care nu aveau nimic in comun, credeam eu. Am gustat, mi-a placut si a iesit din categoria “mancaruri ciudate”.

In concluzie, sfatul meu este sa nu te grabesti sa etichetezi o mancare pana nu o gusti!

Care este reţeta ta preferată, cum se prepară şi de la cine ai invăţat-o?

Ardeii umpluti cu carne, cu sos din pasta de macese :D. Mancare mai buna ca asta nu exista pentru mine! Bunica mea facea mancarea asta si eu am iubit-o de la prima inghititura. Bineinteles ca nu-mi iese ca a ei si imi pare rau ca nu am stat pe langa ea cand putea sa ma invete. Credeam ca va trai o mie de ani si ca voi avea si alta data timp sa invat. Am tot amanat, bunica a murit si acum tot incerc reteta din amintiri. Iese buna, dar nu iese ca a bunicii mele. Mai multe despre reţetă aici…

Ce a fost prima dată, oul sau găina? Şi în aceeaşi ordine de idei, omleta sau friptura?

Prima data a fost gaina si omul a facut friptura din ea. Intr-o zi insa a gasit in cotetul unde tinea gainile un ou si a incercat sa-l manance. I-a placut, dar apoi s-a gandit sa-l prepare si in alte feluri. Prima data l-a fiert, apoi l-a prajit, apoi l-a facut omleta. Apoi s-a gandit ca merge bine o friptura cu omleta sau o rulada de omleta umpluta cu resturi de friptura si a incercat si asta. De atunci omul a fost foarte fericit 😀

Ai un mesaj pentru cititorii COOK YOU by Romaniagateste.ro?

Stati pe aproape, pentru ca vi se pregatesc surprize frumoase!

 

COOK YOU este blogul oficial al platformei online www.Romaniagateste.ro. Daca pe Romaniagateste.ro continutul graviteaza mai mult in jurul retetelor culinare, pe COOK YOU vom acorda o atentie sporita persoanelor care le gatesc.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *