Reţete de suflet cu Brînduşa Şcheaua

Ori de câte ori vrem să gătim mâncare indiană vizităm blogul Brînduşei pentru a ne inspira, după care ne întoarcem să descoperim şi alte reţete şi combinaţii de arome deosebite. Brînduşa nu numai că găteşte bine şi încearcă reţete de pe tot globul, dar a învăţat să le prezinte şi într-o manieră care te îndeamnă să încerci şi explorezi alături de ea. Reţete de Suflet este un blog culinar cu adevărat cosmopolit pe care vă invităm să-l descoperiţi, dar până atunci haideţi să o cunoaştem mai bine pe profa de fizică Brînduşa Scheaua.

Ce se întâmplă din perspectiva unui fizician în momentul în care loveşti o roşie coaptă cu un sucitor de lemn?

Conform principiului conservarii impulsului, dupa ciocnirea dintre rosia aflata in stare de repaus si sucitorul aflat in stare de miscare, primul corp va avea un impuls egal in modul dar in directie opusa miscarii initiale a celui de-al doilea corp. Clar?

Nu te enerveaza că se răceşte mâncarea până îţi iese poza perfectă pentru blog?

Cred ca partea asta e mai enervanta pentru ceilalti membri ai familiei. De aceea am invatat sa gatesc o cantitate mai mare, le dau lor sa manance si abia apoi fotografiez ce ramane. Recunosc insa ca nu-mi iese strategia asta de fiecare data. Dar am o familie foarte intelegatoare.

Care este reţeta ta preferată, cum se prepară şi de la cine ai învăţat-o?

E foare greu sa aleg o reteta preferata, pentru ca mie imi place sa experimentez si mereu gasesc gusturi noi de care ma indragostesc. Este totusi o reteta pe care o fac cu mare placere si pe care am invatat-o de la bunica: taietei cu varza. Mi se pare minunat modul in care atat de putine ingrediente se imbina atat de simplu pentru a rezulta un gust atat de bun.

Ai memorie bună sau foloseşti liste de cumpărături când mergi la piaţă sau la supermarket?

Memoria mi-e inca buna, dar tot imi fac o lista cand plec la cumparaturi. Problema e ca, atunci cand merg la piata si vad vreo leguma frumoasa si apetisanta, toate planurile mi se dau peste cap.

Dacă ai fi o legumă, ce legumă ai vrea să fii si de ce?

As vrea sa fiu toate legumele. Asta pentru ca ma incanta multitudinea lor de culori si arome. Dar sa-ti fac pe plac si sa aleg una… As vrea sa fiu un cartof. Pentru ca, desi pare simplu si la locul lui, e versatil si se poate combina aproape cu orice. Si, in plus, il iubeste toata lumea.

Ce faci când îţi sare muştarul?

Incerc sa-l pun la loc in borcan, ca in mod sigur o sa mai am nevoie de el.

Care ţi se pare cea mai ciudată mâncare de la noi? Dar cea mai buna?

Nu prea avem mancaruri ciudate. Dar eu n-as manca niciodata ciorba de burta. Cat despre cea mai buna, cum spuneam: taietei cu varza.

Din perspectiva ta, care 5 elemente reprezintă cel mai bine bucătăria românească?

S-ar putea sa supar multa lume, dar eu cred ca momentan nu avem o bucatarie romaneasca adevarata. Asta pentru ca romanii au uitat sa manance variat si sanatos. In marea majoritate a bucatariilor se gateste cu potentiatori de aroma, cremele se fac din prafuri si cu margarina, blaturile de tort se cumpara sau se pregatesc din ce se gaseste la cutie, 90% din ce se mananca e prajit si e carne. Ti-as putea spune cum cred eu ca ar trebui sa fie bucataria romaneasca: in primul rand ar trebui sa incercam sa folosim ingredientele autohtone de sezon, proaspete si de calitate. Apoi ar fi frumos sa aducem in actualitate retete romanesti traditionale, pe care sa le adaptam zilelor noastre.

Ce ai începe cu o cutie a misterelor sub care ai găsi un avocado, un magnet, pe Chef Sorin Bontea, brânză de vaci şi o bilă de rulment?

L-as pune pe Chef sa se joace cu magnetul si bila de rulment, ca sa nu ma deranjeze. Iar eu as blendui bine avocado si branza de vaci cu putin zahar si cateva arome (de exemplu putin lime si tonka). Ar iesi un desert minunat.

Ai un mesaj pentru cititorii COOK YOU?

Pe cititorii COOK YOU ii indemn sa gatesca cat de des pot. Sa experimenteze, sa fie fara frica si mai ales sa se distreze in bucatarie.

 

Linkuri utile: www.romaniagateste.ro; www.retetedesuflet.ro

COOK YOU este blogul oficial al platformei online www.Romaniagateste.ro. Dacă pe Romaniagateste.ro conţinutul gravitează mai mult în jurul reţetelor culinare, pe COOK YOU vom acorda o atenţie sporită persoanelor care le gătesc.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *